RÝŽE DRYAS S ČERNÝM LANÝŽEM A HOUBAMI PORCINI 300g

Obrázek článku

4 porce

 

Suroviny e-shop:

 

Suroviny:

  • Mrkev 60g
  • Česnek 1 stroužek
  • Cibule šalotka – jedna menší cca 50 g
  • Petržel listová
 

Postup:

Na olivovém oleji lehce osmažíme mrkev nakrájenou na kostičky, přidáme cibulku a česnek. Jakmile je cibulka sesklovatělá nasypeme obsah sáčku rýže s lanýžem a houbami Dryas, osolíme opepříme a 2 minuty restujeme. Zalejeme bílým vínem a přidáváme za občasného míchání vodu (v lepším případě zeleninovým nebo masovým vývarem – dle chutě) dokud nebude rýže měkká a neabsorbuje všechnu tekutinu. Podáváme do hlubokého talíře a ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.