4 porce
Suroviny e-shop:
- RÝŽE balení 300 g Rýže Dryas s černým lanýžem a houbami porcini 300g
- OLIVOVÝ OLEJ 150 ml Olivový olej Kyklopas Extra virgin 1l
- SŮL Mořská sůl Odyssey sáček 1kg
- VÍNO BÍLÉ SUCHÉ – 1dl
Suroviny:
- Mrkev 60g
- Česnek 1 stroužek
- Cibule šalotka – jedna menší cca 50 g
- Petržel listová
Postup:
Na olivovém oleji lehce osmažíme mrkev nakrájenou na kostičky, přidáme cibulku a česnek. Jakmile je cibulka sesklovatělá nasypeme obsah sáčku rýže s lanýžem a houbami Dryas, osolíme opepříme a 2 minuty restujeme. Zalejeme bílým vínem a přidáváme za občasného míchání vodu (v lepším případě zeleninovým nebo masovým vývarem – dle chutě) dokud nebude rýže měkká a neabsorbuje všechnu tekutinu. Podáváme do hlubokého talíře a ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.