1 porce
Suroviny e-shop:
- Sýb feta vassilitsa 50 g – Feta Vassilitsa 200g
- Olivový olej 50 ml – Olivový olej Kyklopas Premium Extra virgin 0,5l
- Oregano – Oregano
- Sůl – Mořská sůl Odyssey slánka 280g nebo Mořská sůl šupiny - oregáno BIO 75g
- Olivy – Olivy Kalamon Kolosal vážené 200g
Suroviny:
- Kapari
- Rajče cca 150 g – větší, zralé
- Petržel listová
Postup:
Krétský suchar z ječmene paximádi nejdříve na cca půl minuty namočíme do vody, aby mírně změknul. Zlehka ho pokapeme olivovým olejem.
Následně na něj naložíme nadrobno nakrájené jedno větší rajče s několika kaparami. Rozdrolíme sýr feta, posypeme oreganem a zalijeme opět olivovým olejem.
Ozdobíme olivami a je hotovo.